Egy különleges csokoládét, vagyis inkább egy csokoládékészítőt szeretnék ajánlani.
Magyarországon nincsenek igazi csokoládékészítők, bár mostanában már éledezik ez a piac is, elmondható, hogy mindenki kész csokoládét használ a saját termékei (táblás csokik, bonbonok stb.) készítéséhez.
Ez alól egyelőre egyetlen kivételről tudok, Csiszár Katalint a Rózsavölgyi Csokoládé műhelyből. A Rózsavölgyi Csokoládék különleges alapanyagokból kézzel készülnek, ízvilágban és kinézetben is a maximumra törekedve.
Pár hónapja Kati elhatározta, hogy saját, hagyományos csokoládét fog készíteni az általa kiválasztott kakaóbabból, melybe nem tesz sem vaníliát, sem szójalecitint (ezek minden gyári csokiban benne vannak), hogy így a kakaó csodálatos íze még jobban előjöjjön.
A csokoládé elkészült, az eredmény pedig minden igazi csokoládéimádót lenyűgöz.
A csokoládéi jelenleg csak pár helyen kaphatóak, de szeptemberben saját üzletet nyit a Királyi Pál utcában. Mindenkinek ajánlom!
Utolsó kommentek